Petra Dikrama

Petra Dikrama
Functie
Dermatoloog/coördinator
Expertise
Dermatologie Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Sinds 2013 is Petra Dikrama onderwijs/disciplinecoördinator van de afdeling Dermatologie voor de bachelor- en masterfase geneeskunde. Zij geeft onderwijs aan uiteenlopende doelgroepen en leidt artsen in opleiding tot dermatoloog op. Verder is zij rubrieksredacteur voor het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie. Ze werkt mee aan Huidhuis, dat ze ziet als een hulpmiddel om alles wat in de spreekkamer wordt besproken nog eens rustig te kunnen nalezen.

Ze studeerde in 2005 cum laude af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.  De opleiding tot dermatoloog deed zij deels in het Catharina Ziekenhuis, deels in het Erasmus MC. Haar interesse in de dermatologie is breed en haar aandachtsgebieden uiteenlopend van kinderdermatologie, algemene dermatologie, oncologie, dermatochirurgie (waaronder gecertificeerd voor Mohs' micrografische chirurgie), dermatopathologie tot cosmetische dermatologie. Naast patiëntenzorg is onderwijs/opleiden haar grote passie.

Rustig nalezen op Huidhuis

‘Onderwijs is naast patiëntenzorg mijn passie. Net zo belangrijk als het opleiden van artsen, vind ik het dat patiënten/tjes en ouders goed geïnformeerd zijn over de huidziekte, kunnen mee beslissen over een eventuele behandeling en deze ook zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Huidhuis is een hulpmiddel hierbij om alles wat in de spreekkamer besproken wordt, nog eens rustig te kunnen nalezen.’