Michèle Hennekam

Michèle Hennekam
Functie
Basisarts
Expertise
Basisarts en tevens tekstschrijver Huidhuis

'Ik vind het inspirerend om in een vakgebied te werken dat voortdurend in ontwikkeling is. In de toekomst zie ik dan ook voor me dat alle informatie over ziektebeelden op Huidhuis te vinden zal zijn.'

In de gezondheidszorg is er altijd ruimte voor verbetering en ik vind het inspirerend om in een vakgebied te werken dat voortdurend in ontwikkeling is. Ontwikkeling van de huid

Eén van mijn bijdragen aan Huidhuis is gericht op de ontwikkeling van de huid. Ik heb de verschillen tussen de jonge en de volwassen huid beschreven. Dit is een belangrijk onderwerp, omdat die verschillen gevolgen hebben voor de manier waarop de huid behandeld wordt.

Patiënt en professional

Naar mijn mening is Huidhuis een bruikbare en duidelijke site met goede informatie. Regelmatig heb ik de site zelf geraadpleegd tijdens mijn coschappen. Ook heb ik mijn collega’s de site aangeraden als informatiebron. Ik kan iedereen Huishuis aanraden; ouders en kinderen omdat de site overzichtelijke en betrouwbare informatie biedt, maar ook professionals, omdat er tevens mogelijkheid wordt geboden tot verdieping.

Sociale consequenties

Omdat de huid zichtbaar is kan een patiënt daar veel last van hebben. Schaamte kan maken dat men zich isoleert, of moeite heeft hulp te zoeken. Ik denk dat deze website laat zien dat huidproblemen veel voorkomen, dat men zich er niet voor hoeft te schamen en dat er mogelijkheden zijn om hulp en advies te krijgen.

Laagdrempelig

In de toekomst zie ik voor me dat patiënten, betrokkenen en professionals de meeste informatie en behandelingen van dermatologische ziektebeelden op het Huidhuis kunnen opzoeken. Zo houden we de zorg laagdrempelig en patiëntgericht en kunnen we met elkaar door middel van onderzoek en kennisoverdracht de medische kennis en zorg blijven verbeteren.