Zeldzame huidaandoening in fotoserie How do you C me now?

How do you C me now?

Moedervlekken komen veel voor, maar sommige moedervlekken zijn zo groot en zichtbaar dat ze je leven kunnen bepalen. Bijvoorbeeld bij de zeldzame aandoening Congenitale Melanocytaire Naevi. 

CMN

Ongeveer 1 procent van de baby’s wordt geboren met de aandoening CMN. Deze moedervlekken kunnen wel 80 procent van het lichaam bedekken. Hierdoor heeft het een enorme impact op iemands leven, vooral bij kinderen. 
Fotograaf Brock Elbank maakte een fotoreportage en tentoonstelling over deze aandoening. Hij fotografeerde dertien mensen uit dertien verschillende landen. Ze gaven zich hiermee letterlijk en figuurlijk bloot. 

Een andere huid

Een van de modellen is Yulianna Yussef. Ze was acht jaar oud toen het haarzelf opviel dat haar huid anders was. Ze is hier op school veel mee gepest. Ook ouders van andere kindjes waren bang dat het besmettelijk was, zodat ze niet meer mocht komen spelen. Yulianna verstopte zich en haar huidaandoening. Inmiddels is dit veranderd en verteld ze over CMN. Ze heeft meet dan honderdduizend volgers op haar Instagram account. 

cmn3.png

How do you C me now?

De fototentoonstelling heet How do you C me now? Met als doel het doorgeven van de boodschap ‘Hou van de huid waarin je leeft’. De tentoonstelling is in Londen te zien, maar zal daarna de wereld rondreizen. 


Lees het hele artikel op RTL Nieuws.

Meer over Moedervlekken lees je op Huidhuis.
 

Nieuws categorie