Lavignia (24) vertelt over haar huidziekte Psoriasis

Lavignia

De 24-jarige Lavignia vertelt op Instagram haar verhaal over de huidziekte Psoriasis en de depressie waarmee ze te maken kreeg. Lavignia, uit het Vlaamse Lier, zat maanden thuis, maar wil zich niet langer verbergen. "Ik ben mooi zoals ik ben". 

Toen Lavignia vorig jaar depressief raakte wat ze mentaal en fysiek op. In deze periode speelde de huidziekte Psoriasis bij haar op. De aandoening kan op elke leeftijd opkomen, maar stress of een depressie spelen hierbij een belangrijke rol. Ze kwam amper buiten en voelde zich niet langer aantrekkelijk. 

Inmiddels is ze uit haar depressie, maar draagt ze de zichtbare gevolgen nog wel met zich mee. Ze zegt dat ze daarmee heeft leren leven. "Ik verberg het niet langer en ik kan eindelijk zeggen dat ik gelukkig ben. Ik ga me niet langer schamen voor mijn ziekte", aldus Lavignia. 

De Psoriasis Vereniging Nederland geeft aan dat veel mensen met psoriasis in een sociaal isolement komen. Het is een lastige aandoening, omdat deze heel zichtbaar is en dat maakt mensen onzeker. 


Bron: RTL Nieuws

Foto: Instagram Lavignia

Meer over Psoriasis lees je op Huidhuis.

Nieuws categorie