Hooikoorts laait op door prachtig lenteweer

Hooikoorts

De heerlijke temperaturen geven ons nu al een lentegevoel. Maar voor veel mensen met hooikoorts is het minder leuk. Er zijn namelijk ook weer pollen in de lucht. De zachte winter zorgde voor een vroeg bloeiende hazelaar en zwarte els. De natuur is zich razendsnel aan het ontwikkelen. 

Hooikoortsklachten

Een loopneus, niezen, jeukende en tranende ogen en algehele vermoeidheid. Hooikoorts is zeker geen pretje en dit jaar komt het extra vroeg. De meeste pollen vind je in het oosten en zuidoosten van het land, omdat het daar de komende dagen warmer is dan in de rest van het land. De explosie van pollen duurt zolang het droog blijft, met hoge temperaturen en veel zonneschijn. Zodra het begint te waaien, schuiven de pollen als een deken over het land. Ongeveer 700.000 mensen reageren direct op pollen. De bekende allergische reacties beginnen vrijwel direct. 

Komend weekend extra veel pollen

Het AD vermeld dat er komend weekend extra veel pollen worden verwacht. De weersvoorspelling laat vooral zon zien met weinig bewolking en een lichte bries. Er komt zelfs een hogedrukgebied onze kant op. Gunstige omstandigheden voor de pollen om zich te verspreiden. 


Meer over Hooikoorts, hoe het ontstaat en over de behandeling, lees je op Huidhuis.

Nieuws categorie