Hoe vaak douchen is volgens dermatologen ideaal?

Douchen en je huid

Ieder mens heeft zijn eigen doucheritueel. Lang of kort, heet of koud, vaak of misschien wel bijna nooit. Dermatologen hebben aangegeven dat er voor iedereen een ideaal aantal douches in de week bestaat. Dat is één keer in de twee dagen. 

Dermatoloog Nada Elbukuk van de Keck School of Medicine geeft aan dat één keer in de twee dagen douchen voor ieder mens ideaal is. Het hangt er alleen wel vanaf of je veel sport of niet. 

Sporten en douchen

Na het sporten kun je het beste zo snel mogelijk douchen. Daarmee verwijder je olie, huidcellen, zweet en ander vuil. Na het sporten kunnen zweet en huidcellen zich ophopen. Dit zorgt voor infecties en/of puistjes. 

Winter of zomer

In de zomer zweten we meer dan in de winter. Dit komt door het weer en de luchtvochtigheid. Hoe warmer en vochtiger het is, hoe meer we gaan zweten. 

In de winter merken veel mensen dat hun huid droger wordt. Dit komt door de koude en droge lucht buiten. Vaak in combinatie met een verwarming binnen. De huid wordt hierdoor droog en trekkerig. In de winter is het daarom belangrijk om minder vaak en vooral minder lang te douchen. 

Goed douchen, hoe doe je dat?

Goed douchen is uiteindelijk belangrijker dan het aantal keren dat je onder de douche stapt. Volgens dermatoloog Elbukuk houdt goed douchen in dat je niet te heet doucht en niet langer dan tien minuten per sessie. 


Bron: Facebook NVDV

Nieuws categorie