Gebruik alcohol in verzorgingsproducten ook met mate

Alcohol in zalf

De algemene opvatting is dat alcoholische dranken niet in een gezond voedingspatroon passen. Maar wist je dat er ook alcohol in je verzorgingsproducten kan zitten? Gebruik ook deze met mate of liever helemaal niet. 

Alcohol is slecht voor het lichaam. Zo droogt het de huid uit, waardoor de huid sneller zal verouderen en er rimpels ontstaan. Ook blokkeert alcohol de aanmaak van vitamine A, dat we toch echt hard nodig hebben voor celvernieuwing. In de cosmeticabranche is een goede trend gaande om zo min mogelijk te werken met producten die alcohol bevatten. 

Wat doet alcohol?

Alcohol in producten geeft vaak een fris en reinigend gevoel. Maar eigenlijk droogt alcohol de huid uit, wat voor schade zorgt. Ook tast het de natuurlijke beschermlaag van de huid aan, die we nodig hebben om vocht vast te houden en die ongewenste stoffen van buitenaf tegengaat. Door een beschadiging van deze laag kunnen ongewenste stoffen dieper in de huid dringen en voor irritaties zorgen. 

Goede en slechte alcohol

Je hebt goede en slechtere soorten alcohol, waarbij de "goede" alcohol de huid vet houdt en je geen vocht verliest. Bijvoorbeeld kokosvet of plantaardige glycerine. Het is in ieder geval belangrijk om producten te vermijden waarin het hoofdbestandsdeel alcohol bevat. Onderzoek toont aan dat er maximaal 5% "goede" alcohol in een product mag zitten. Je kunt de goede alcohol herkennen als Lauryl alcohol, Behenyl, Cetyl, Cetearyl of Myristyl alcohol.

Gebruik alcohol, ook in je verorging, dus altijd met mate.


Bron: Telegraaf Vrouw 

Nieuws categorie