Boek Zalfje voor kinderen met eczeem

Zalfje

Kinderen met eczeem kunnen nu op een eenvoudige en vrolijke manier leren wat eczeem precies is en hoe zalven daarbij kunnen helpen. Dermatoloog Elodie Mendels schreef het boek Zalfje, vol kleurrijke illustraties.

Samen leren over eczeem

Het boek is geschreven op rijm en richt zich op kinderen met eczeem, tussen de 4 en 8 jaar oud en hun ouders. Om zelf te lezen of om samen doorheen te bladeren. En om zo ook samen meer te leren over eczeem en de behandeling. Elodie Mendels merkt dagelijks hoe het kinderen kan helpen als ze zelf begrijpen waar ze last van hebben en wat ze daar tegen kunnen doen. “De metaforen die ik gebruik om hen hiermee te helpen, hebben we als basis gebruikt voor dit verhaal”.

Het verhaal

In het boek staat Bram centraal. Bram heeft jeuk en de dokter heeft gezegd dat dit door zijn eczeem komt. Hij moet een zalfje smeren, maar dat wil Bram niet. En zo ligt zijn zalf ongebruikt in het nachtkastje en blijft Bram jeuk houden. Maar op een avond besluit Zalfje naar Bram toe te gaan en uit te leggen hoe hij kan helpen. Zo leert Bram over zijn huid en wat hij kan doen tegen die jeuk.

Zalfje

Het boek Zalfje is verspreid onder twintig ziekenhuizen en nu overal te koop.De illustraties zijn gemaakt door collega dermatoloog Lisanne Secker. Zalfje is een echt voorleesboek dat je in de kast kunt zetten.


Meer informatie lees je op Zalfje.com

Nieuws categorie