Medisch paspoort

Heeft u door uw huidaandoening een heel medisch dossier opgebouwd? Of wilt u uw medische gegevens sowieso graag bij u dragen? Met het Medisch Paspoort (de Med1Pas) van Patiënt1 is dit mogelijk. Handig wanneer u op reis bent en/of in een noodsituatie verkeert.

Waarom Patiënt1

Het Medisch Paspoort (de Med1Pas) werkt met het Persoonlijk GezondheidsDossier van Patiënt1. Dit PGD maakt u op de beveiligde website van Patiënt1 zelf aan en vult u met uw medische gegevens. Deze gezondheidgegevens worden vervolgens op het paspoort geplaatst. U heeft uw medisch dossier hiermee volledig in eigen hand. Het aanmaken van een PGD is gratis. U kunt deze gegevens ook altijd en overal aanpassen. Heeft u een wijziging in uw dossier gedaan? Zodra u de nieuwe gegevens op de Med1Pas plaatst wordt het oude dossier overschreven. U draagt hiermee altijd een up-to-date dossier bij u.

De Med1Pas

Het Medisch Paspoort heet de Med1Pas. Deze pas heeft een handig creditcard-formaat, waardoor het makkelijk in je portemonnee, tas of in het dashboardkastje van de auto past. De Med1Pas is wereldwijd te gebruiken en door het ICE logo (In Case of Emergency) door alle hulpverleners te herkennen.

Op reis | In geval van nood

med1pas_1.pngWanneer u op reis gaat is het verstandig om uw medisch dossier bij u te dragen. Bijvoorbeeld wanneer u chronisch ziek bent, een aandoening hebt, bepaalde medicatie slikt of juist allergisch bent voor iets. Het Medisch Paspoort (de Med1Pas) biedt ruimte om alle relevante medische informatie op te slaan die, in geval van nood, belangrijk kunnen zijn.

Wanneer u de pas bij u draagt, heeft u uw medische gegevens dus altijd bij de hand.

Welke gegevens staan er op de pas?

De gegevens op de Med1Pas komen vanuit jouw eigen Persoonlijk GezondheidsDossier. Er is onder meer ruimte voor het melden van:

  • Aandoeningen
  • Allergieën
  • Operaties
  • Medicatie

Maar ook voor:

  • Het vermelden van uw zorgverleners
  • Contact bij noodgeval
  • Bloedgroep
  • Zorgverzekering

In 6 talen vertaald

U maakt uw medisch dossier aan in het Nederlands en tijdens het exporteren naar de Med1Pas worden de gegevens automatisch in 6 talen vertaald. Zowel in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees.

Kwaliteit en veiligheid

U kunt de pas via Huidhuis bestellen of via de website van Med1Pas.nl. U wordt in dat geval doorgelinkt naar de beveiligde website van Patiënt1. De kosten zijn eenmalig € 24,95. Hier krijgt u een gratis Persoonlijk GezondheidsDossier bij. U kunt de gegevens in uw dossier en op de pas zo vaak wijzigen als u wilt. Het aanpassen van deze gegevens is en blijft gratis. Omdat de pas medische informatie bevat moet de veiligheid optimaal zijn. Ook is de pas van goede kwaliteit en niet makkelijk te breken. De Med1Pas gaat hierdoor lang mee. Deze vereisten kosten echter geld, vandaar de eenmalige bijdrage.