Huis-bloggers

Hoe voelt het als jij of een van je naasten te stellen heeft met een huidziekte? Onze bloggers delen hun unieke verhaal met je. Zowel persoonlijke ervaringsverhalen als zorgprofessionals met hart voor hun werk.

Draadjes verbinden

Karin Veldman, geboren met Netherton Syndroom en voorzitter patiëntenvereniging, over ichthoysis.

Ze maakt zich hard voor verbinding tussen mensen met ichthyosis, tussen patiënt en arts. Met de maatschappij die de aandoening niet kent.

Draadjes verbinden op internationaal niveau

Karin Veldman, geboren met Netherton Syndroom en voorzitter patiëntenvereniging, over ichthoysis.

Voor de belangen van mensen met deze huidaandoening gaat Karin op buitenlandse tour: 'De zorgvraag van de patiënt moet ook Europees verteld worden'.

Suzanne vindt haar pukkels lelijk

Ellen de Haan, Huidtherapeute Ellen de Haan - verhalen uit mijn praktijk.

Tijdens de puberteit begon het: Suzanne kreeg pukkels in haar gezicht. Ze vindt het er vreselijk uitzien! Nu zit ze in de behandelstoel en kijkt mij verwachtingsvol aan. Kan ik als huidtherapeute iets voor haar betekenen?

Huiddagingen: Hardlopen in het donker?

Jantine van 't Klooster, directeur van het Huidfonds .

 

Eerder had ze als huidtherapeut een eigen praktijk en was ze 17 jaar docent Huidtherapie op de Hogeschool Utrecht. Op de website van het Huidfonds blogt zij over wat haar inspireert en activeert.

Niet alles is wat het lijkt

Ingrid, geboren met het zeldzame AEC-syndroom, over ectodermale dysplasie..

Wanneer mensen mij voor het eerst ontmoeten, denken ze vaak dat ik ziek ben, chemo heb gehad. Ze spreken me er regelmatig op aan.

Ons hart drijft ons…

Karin Timm, verpleegkundig specalist dermatologie en redacteur van zorgbladen.

Karin is verpleegkundig specalist dermatologie en redacteur van zorgbladen. 'Verpleegkunde, een roeping? Wie riep er dan?' Een bekende ‘Loesje’ over het vak

Zijn er lelijke planten?

Jannes van Everdingen, dermatoloog n.p. en schrijvend hoofdredacteur van HEELdeHUID.

Wat vinden mannen aantrekkelijk aan een vrouw? Wordt een begeerlijke vrouw beoordeeld op een gave huid, heupen en bijvoorbeeld haardracht? Uit onderzoek blijkt dat

Kwaliteit van leven - campagne

Jantine van 't Klooster, directeur van het Huidfonds .

Ik vroeg me af waarom we allemaal zo druk zijn en of stress op een bepaalde manier verslavend is. Nu is het hebben van stress voor mij een vrije keuze.

Een onschuldig pilletje?

Just van Eekhof, Huisarts uit Leiden - verhalen uit mijn praktijk.

Heeft u het ook weleens dat u naar uw huisarts gaat, hoopt op een pilletje waar de klachten van overgaan en zonder recept de spreekkamer verlaat? Hoe gaat u dan naar huis? Bent u tevreden… of eigenlijk een beetje boos dat u uw zin niet k…

Eerste indruk

Karin Timm, verpleegkundig specalist dermatologie en redacteur van zorgbladen.

Een eerste indruk kun je maar één keer maken, zegt men. Dan moet je er dus maar meteen het beste van maken, lijkt mij. Maar hoe?