Huiddagingen: Zomerhuid

Jantine van 't Klooster
Jantine van 't Klooster, directeur van het Huidfonds .

Over je eigen zomerhuid

Tijdens de zomerperiode heb ik altijd een andere ‘relatie’ met mijn huid dan in de winter. In de zomer zie ik mijn huid veel meer en moet ik uitkijken in de zon omdat ik altijd snel verbrand. Mijn neus krijgt altijd wat sproetjes, en ik schrik na de winter weer hoe wit mijn benen kunnen worden. Ik woon samen met een kleine en een grote man, die ook zo hun eigen zomerhuid hebben. De kleine heeft een hele lichte huid, en de grote heeft vitiligo. Zijn zomerhuid kenmerkt zich door het meer zichtbaar worden van zijn huidaandoening.

Hoe het voelt om een huidaandoening te hebben? Ik heb geen idee. Natuurlijk heb ook ik weleens een pukkel op mijn huid of een bultje dat er niet hoort, maar hoe het is om een chronische huidaandoening te hebben, weet ik niet. Hoe anders is dan je leven?

Straatbeeld

Zelf heb ik in de zomerperiode een rondreis door Vietnam gemaakt, en daar is huid en schoonheid een belangrijk onderdeel van het straatbeeld. Overal op straat kom je beautysalons tegen waar je je voor een habbekrats kunt laten masseren, elektrisch epileren of je wenkbrauwen kunt laten tatoeëren.

Lees verder

De gehele blog van Jantine lees je op de website van het Huidfonds.

Naar Huidfonds


Jantine van ’t Klooster is directeur van het Nationaal Huidfonds. Dit fonds richt zich erop huidaandoeningen te voorkomen, betere zorg voor mensen te realiseren met een huidaandoening en acceptatie te bewerkstelligen van de huid die ‘anders’ is. Wil je ook mensen helpen met een huidaandoening? Word donateur van het Huidfonds.