Huiddagingen: met de billen bloot

Jantine van 't Klooster
Jantine van 't Klooster, directeur van het Huidfonds .

 

Wat inspireert en activeert jou?

Oké, ik ga met mijn billen bloot: ik lijd aan een aandoening die beroepsdeformatie heet. Hét symptoom van beroepsdeformatie, blikvernauwing, is bij mij ruim vertegenwoordigd. Het komt gewoon doordat ik al zo lang met de huid werk. Sterker nog: de twee voorgaande generaties in mijn familie hadden dezelfde ‘afwijking’: ze werkten ook vol passie met de huid. Zowel mijn oma als mijn moeder had en heeft een schoonheidsinstituut waar ze mij liefde voor de huid van jongs af aan hebben bijgebracht. Of, nu ik erover nadenk, mij deze ‘afwijking’ hebben meegegeven.

Huidprofessional

Maar ik dwaal af, even terug naar beroepsdeformatie. Als je het woord googelt, vind je: ‘Beroepsdeformatie is het vertonen van blikvernauwing ten gevolge van het beroep dat men uitoefent, ook buiten de professionele context’. Oké, het eerste is handig. Dat je als huidprofessional veel weet van de huid is goed, maar de problemen van mijn ‘aandoening’ zijn vooral buiten de deur te merken. Ik kan nooit in de trein zitten zonder niet naar de huid van mensen te kijken. In één oogopslag zie ik, constateer ik, en maak ik een behandelplan. Mijn vriendinnen zeggen altijd: ‘Jij zit altijd naar mijn huid te kijken’ of ‘Jij ziet alles!’ En het klopt! Ik zie ook alles. 

Lees verder

De gehele blog van Jantine lees je op de website van het Huidfonds.

Naar Huidfonds


Jantine van ’t Klooster is directeur van het Nationaal Huidfonds. Dit fonds richt zich erop huidaandoeningen te voorkomen, betere zorg voor mensen te realiseren met een huidaandoening en acceptatie te bewerkstelligen van de huid die ‘anders’ is. Wil je ook mensen helpen met een huidaandoening? Word donateur van het Huidfonds.