Huiddagingen: een vreemde eend, maar gelukkig geen kreeft!

Jantine van 't Klooster
Jantine van 't Klooster, directeur van het Huidfonds .

Jantine komt uit een gezin van zonaanbidders. Dat schrijft ze in haar nieuwste blog Huiddagingen. Haar moeder pakt bij het doorbreken van de eerste zonnestralen haar handdoekje om op het strand te gaan liggen. En haar broertje gaat altijd op vakantie naar de zon. Jantine had vroeger zelfs een zonstudio in huis!

Vreemde eend in de bijt?

Maar zelf houdt ze minder van de zon en zit ze liever in de schaduw. Een vreemd eend in de bijt? Hoe gezond is eigenlijk dat 'gezonde' kleurtje? Want een zongebruinde huid krijgt haar bruine kleur doordat de huid pigment aanmaakt. Dit is een verdediging van je huid tegen UV-straling!

Bescherm je huid tegen UV-straling

Huidbescherming tegen de zon is heel erg belangrijk. Teveel of onveilig zonnen vergroot namelijk het risico op huidkanker. De kwetsbare huid van kinderen moet zelfs extra goed worden beschermd. Jong geleerd is oud gedaan. 

Lees verder

De gehele blog van Jantine lees je op de website van het Huidfonds.

Naar Huidfonds


Jantine van ’t Klooster is directeur van het Nationaal Huidfonds. Dit fonds richt zich erop huidaandoeningen te voorkomen, betere zorg voor mensen te realiseren met een huidaandoening en acceptatie te bewerkstelligen van de huid die ‘anders’ is. Wil je ook mensen helpen met een huidaandoening? Word donateur van het Huidfonds.